Servicii

Home / Servicii

Invisalign este un aparat dentar invizibil, mobil și extrem de confortabil.

Ortodonția, ramura a medicinei dentare specializată în tratamentul disarmoniei dento-alveolare sau în termeni mai puțin academici, „îndreptarea dinților” a luat amploare în ultimii ani, spre bucuria medicilor stomatologi si ortodonti, deoarece este singura specialitate care poate rezolva cu adevărat inghesuirile dentare, anomaliile scheletice, problemele ocluzale, contribuind astfel la pastrarea dintilor naturali pe arcade.

Dacă acum 18 ani singura metoda de a ne indrepta dintii era prin aparate conventionale cu bracketi, astăzi beneficiem de mai multe metode mai estetice și confortabile. În 1998, Invisalign, un aparat ortodontic revoluționar, a schimbat conceptele ortodonției.

Invisalign este de fapt un tratament individualizat adaptat nevoilor fiecărui pacient și constă într-un set de gutiere transparente, realizate printr-un plan de tratament computerizat..

Invisalign este un dispozitiv transparent și mobilizabil, astfel încât poate fi îndepărtat în timpul mesei, permițând o alimentație confortabilă, nerestricționată. Totodata, pacientul se poate spala corect pe dinti, ca si cum nu ar purta un aparat ortodontic. Posibilitatea de a indeparta dispozitivul in timpul meselor si in timpul masurilor de igiena elimină toate efectele negative care pot apărea în timpul purtării unui aparat dentar clasic, cum ar fi aparitia cariilor, coloratiile dentare sau sensibilitatea dentară.

Invisalign este disponibil în România din 2010 și se mandreste cu peste 1000 de cazuri rezolvate în țară până în prezent și peste 4,5 milioane de cazuri în lume.

Albirea dentara este un subiect controversat. Ce este important de stiut, contrar conceptiilor aparute recent , este ca albirea dentara nu are un efect negativ asupra structurilor dentare, nu „strica dintii” daca este facuta in mod controlat de catre un profesionist, folosind materiale de calitate special destinate manoperelor de albire.

Este important de inteles ca albirea este o manopera medicala si este esential sa fie facuta in cabinetul de medicina dentara .

Albirea cu laser face tratamentul de albire  mai sigur si reduce sensibilitatea post operatorie.

Implantul dentar. Ce este implantul dentar? De ce sa aleg sa imi pun un implant?

Implantul dentar a revolutionat, in ultimii ani, domeniul medicinei dentare, prin imbunatatirea calitatii materialelor folosite, oferind astazi posibilitatea restaurarii estetico-functionale corecte. Implantul dentar reprezinta solutia optima in cazul dintilor lipsa. Acesta ofera posibilitatea recuperarii functiei masticatorii, dar si a functionalitatii si esteticii deopotriva.

De ce implantul dentar si nu alte tipuri de resturari?

Implantul dentar este tratamentul de electie in cazul dintilor pierduti, inlocuind efectiv dintele lipsa.  Implantul dentar este singurul care ofera pacientului posibilitatea de a-si recupera dintele fara a mai fi nevoie sa sacrifice alti dinti sanatosi, acesta fiind creat tocmai din dorinta de a pastra integri cat mai multi dinti din cavitatea orala a fiecarui pacient.

Daca, pana in urma cu 10-15 ani, singura solutie in cazul pierderii unuia sau mai multi dinti era realizarea unei punti sau a unei proteze dentare, astazi putem rezolva aceasta problema prin implanturi dentare care practic substituie dintele sau dintii pierduti, fara a mai fi nevoie sa intervenim pe dintii vecini. Este deci ,singura solutie minim invaziva care ne ofera posibilitatea recrearii functionalitatii prin inlocuirea dintilor pierduti. Implanturile dentare sunt confectionate din titan, material biocompatibil cu tesuturile cavitatii bucale. Implanturile dentare au diferite forme si lungimi pentru a se putea adapta nevoii fiecarui pacient. Inserarea unui implant dentar se face de catre medicul stomatolog cu specializare in chirugie orala. Interventia este una minora si se realizeaza de cele mai multe ori doar cu anestezie locala. Uneori, pentru ca unii pacienti sunt mai sensibili si nu doresc sa isi amineasca nimic din timpul interventiei li se poate aplica sedare intravenoasa, facuta in clinica de catre medicul anestezist.

In ultimii ani tehnologia a evoluat in mod fulminant astfel incat plasarea unui implant efectiv dureaza astazi intre10-30 minute. Deasemenea evolutia tehnologica si folosirea materialelor biocompatibile au facut ca timpul de intergrare a unui implant sa fie mai scazut si rata de esec a unui implant sa fie sub 5%.

Implanul dentar se insereaza acolo unde nu exista dinti, si el reprezinta substituentul radacinii dentare, urmand ca pe implant sa se aplice o coroana ceramica. Implantul se va insera dupa ce dintele s-a extras sau in aceeasi sedinta cu extractia in functie de caz.

Pe implanturile dentare se monteaza coroanele dentare din ceramica, print-un procedeu special si adaptat fiecarui caz in parte.

Este important ca dupa inserarea implanturilor si montarea coroanelor pacientul sa vina la control regulat, la 6 luni, sedinta in care se va face un control dar si o igienizare profesionala. Deasemenea acasa, pacientul trebuie sa asigure o igiena buna, prin periajul cotidian si folosirea dusului bucal, astfel asigurand o viata mai lunga implantului dentar.

Daca pacientul mentine un nivel de igiena optim si se prezinta pentru controlul regulat la stomatolog, implantul are o durata de viata mai lunga.

Preventia resprezinta primul pas in drumul catre o dantura de invidiat.  Este foarte important sa intelegem  ce inseamna preventia si profilaxia in stomatologie. Igiena orală reprezintă baza îngrijirii orale, deci este esențial să învățăm cum să ne spălăm dinții și care sunt metodele auxiliare de îngrijire dentară pentru a ne menține sănătatea dinților. Este important de retinut ca la fiecare 6 luni trebuie realizata si o igienizare profesionala in cabinetul stomatologic: îndepărtarea tartrului, periaj profesional și air-flow.

Un zambet de Hollywood, cu dinti albi, perfect aliniati si cu forma ideala poate fi obtinut numai cu ajutorul fatetelor dentare.

Fatetele dentare reprezinta lucrari din ceramica integrala Emax, care acopera doar fata exterioara a dintelui, fara a necesita slefuirea acestuia, este deci o tehnica minim invaziva.

Se pot aplica fatete dentare no-prep, adica fara preparea dintelui si fatete dentare prep, care presupun o preparare minima a dintelui in vederea realizarii adeziunii fatetei. Numai in urma unui control la medicul stomatolog, acesta poate decide varinata ideala pentru fiecare pacient, in functie de pozitia dintilor, lungimea si culoarea lor.

Fatetele dentare nu distrug dintele, nu ii pericliteaza rezistenta si nici vitalitatea, daca sunt efectuate de medicul stomatolog cu experienta in medicina dentara estetica.

Fatele dentare reprezinta o solutie medicala estetica, dar care respecta functionalitatea cavitatii bucale. Pentru realizarea fatetelor se face intai o simulare, un “smile design” si impreuna cu pacientul se hotaraste forma si culoarea acestora. Pregatirea dintelui pentru fatetele dentare este minim invaziva, astfel incat dintele nu va fi nicidecum afectat. Dupa cimentarea fatelor poate aparea o usoara sensibilitate din cauza metodelor de cimentare; aceasta difera ca intesitate de la pacient la pacient, este normala si tranzitorie. Fatetele dentare nu necesita o ingrijire aparte, insa este obligatoriu periajul dentar normal si prezentarea la control si igienizare profesionala o data la 6 luni. Fatele dentare pot fi realizate in cabinet din compozit, insa stabilitatea lor coloristica este scazuta si deasemenea forma pe care o putem obtine nu este la fel de frumoasa ca la cele realizate in laborator, de aceea recomadate sunt fatele dentare Emax, care sunt din ceramica, acestea se realizeaza in laboratorul de tehnica dentara, de catre tehnicieni specialisti in estetica dentara, cu ajutorul computerului si masinilor de Cad- Cam care creeaza forme si culori cat mai naturale. Fatetele Emax sunt recomandate atunci cand ne dorim zambetul ideal.

Pentru ca traim intr-o epoca a vitezei, in care timpul a devenit atat de pretios, tot aparatura si tehnologia inovatoare ne ajuta sa putem realiza astazi fatete dentare intr-un timp cat mai scurt, fara vizite multiple la stomatolog, astfel in doar 3 vizite putem obtine pentru pacientii nostri un zambet de revista.

Pentru a avea dinti sanatosi si pentru a-i mentine un timp indelungat este esential ca acestia sa fie aliniati si pozitionati cat mai corect.

Ortodontia este specialitatea care ne ajuta sa avem dintii drepti, frumoasi si sanatosi cu ajutorul aparatelor dentare clasice si moderne, fixe sau mobile.

Evolutia ortodontiei cu ajutorul aparaturii  si a tehnologiei digitale ne permite astazi sa realizam tratamente ortodontice individualizate, cu miscare minima a dintilor si rezultate intr-un timp cat mai scurt.